Хари Потер и затвореникот од Азкабан изгласан за филм на деценијата

17 март, 20110
harrypotterandtheprisonerofazkabanpic

Хари Потер е добитник на наградата за филм на деценијата на првите First Light Awards. Овој филм ги победи Шрек, Happy feet, Up, а наградата е изгласанa од деца до 15 годишна возраст. Режиран од Алфонсо Куарон, Затвореникот од Азкабан е третиот дел од Хари Потер франжизата. Еден од продуцентите изјавил дека филмот го направиле за луѓе од 5 до 105 години, но сепак поголемиот дел од публиката биле млади луѓе и деца, и дека е привилегија да се прими награда која е изгласана од искрена публика.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi