Алергија од сонце

21 јуни, 20110
beach-woman

Кремите со заштитен фактор ја штитат кожата од UV зраците, но нажалост не можат во целост да ја заштитат кожата. Особено не онаа почувствителната кожа. Кај неа со најмало појавување на сонце може да дојде до црвенило, флеки, предвремено стареење…

Овие појави на почетокот ги има на оние делови од кожата кои се изложени на сонце, но доколку не се превземе нешто на време, тогаш тоа може да се прошири по целото тело.

За да се заштитите навреме, да не дојде до посериозни оштетување на кожата за почеток практикувајте ги основните правила:

–      не излегувајте да се сончате во приод од 10 и 16 часот

–      носете шешир и очила за сонце кога излегувате надвор

–      нанесете крема со заштитен фактор на целото тело, особено обрнете внимание на задскриените делови и на оние каде кожата е почувствителна

–      пред сончање не ставајте парфеми, особено ако тие се на база на лимон.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma