Банкноти во вредност од 100.000 долари се дел од изложбен материјал во музеј

5 мај, 20110
dollarbillz

Германскиот уметник Hans Peter Feldmann одлучил 100-те илјади долари кои ги добил како награда од Hugo Boss да ги стави на изложба во музејот на народна уметност во Њујорк.

Од музејот изјавиле дека уметникот банкнотите ќе ги искористи како би го отсликал производот од масовното производство, а не како симбол на капитализмот. На изложбата уметникот ќе изложи и фотографии на кои портретирал стотини луѓе од деца па до 100 годишна возраст. Што се однесува на парите, тој планира да си ги земе по изложбата која ќе биде отворена на 20-ти мај.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi