Брод од хартија

14 јуни, 20110
naslovna

Концептуалниот уметник Френк Болтер направи брод од хартија со цел за да заплови со истиот. Желбата, за жал не му се исполни, бидејќи бродот веднаш потонал.

Френк кој е уметник, а се занимава и со дизајн, го направил овој брод од хартија долг 8,2 метри користејќи тетра пак пакувања. Својот брод одлучил да го стави во каналот Kark-Hajn во Лајпциг, Германија, но бродот потона по неколку минути заедно со капетанот Болтер.

Ова не е негов прв обид да плови со хартиен брод, бидејќи нешто слично има направено минатата година на реката Темза по повод една уметничка изложба.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort - Korsan taksi -

https://finandearth.com/