Човек кој може да пишува со 43 различни делови од телото

4 април, 20110
chinese-calligraphy-01_leading

44 годишниот Cao Ruiqin, може да го држи пенкалото со 43 различни делови од телото и да пишува. Тој може да го користи увото, ноздрите, рачниот зглоб, пазувите, папокот и што уште не, пишувајќи со пенкалото. Тој сака да аплицира за Гинисовата книга на рекорди со цел неговиот талент да биде признает и препознатлив. Cao започнал да практикува кинеска калиграфија уште на шест годишна возраст. Научил да пишува од дедо му, но поради сиромаштијата можел само да користи дрвена прачка и да пишува на земја. Тој објаснил како почнал да пишува со различни делови од телото, а главна мотивација му дал пријател на кој морале да му ампутираат еден екстремитет, а кој пишувал прекрасна калиграфија. Пријателот на Cao починал неколку години по тоа, од очај зошто неможел да пишува. “Решив да измислам нов начин за лицата со инвалидитет да можат да пишуваат“, изјавил кинезот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma