Човекот кој се грижи за 140 кучиња

30 март, 20110
man140dogsReuters

На кинезот Li Zongwen докажува дека најдобар пријател на човекот навистина е кучето, бидејќи тој се грижи за повеќе од 140 во неговиот дом. Господинот Ли кој има 59 години ги посвоил напуштените и бездомници кучиња. Грижењето за повеќе од 140 кучиња не е мала работа, а љубителот на кучиња Ли неможе да ги извршува задачите околу нив без поддршка. Хранта и киријата каде што живее Ли со своите кучиња чинат 5000 јуани (480 фунти) месечно, за кои помагаат и други луѓе со донации. Кучињата живеат со Ли од 2009 година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma