Чувајте го вашето здравје!

19 август, 20110
zdravje

Во секојдневното незнаење, без разлика дали е преку она што го јадеме или она што го дишеме, во телото внесуваме повеќе видови на отровно супстанци. Кога би можеле да погледнеме во нашето тело , там у би нашле различни, тешки метали, отровни честички, како и десетици други остатоци од брзиот начин на живот.

Да се ослободите се од штетните материи во организмот не е лесно, али не е ни невозможна мисија. Во неколку едноставни навики, можете превентивно да реагирате да се намали нивото на штетни материи во телото.

-Добро измите го овошјето и зеленчукот, кога ќе го купите од продавница. Овошјето и зеленчукот кои ги јадеме, без разлика каде сте го купиле, 100% е прскано, и затоа миењето е неопходно. Според истражувањето, големи пестициди во воздухот, и може да доведе до развој на Паркинсовата болест и рак.

-Причина за мирисот на ПВЦ кои се употребува во прозиводите, ПВЦ ослободува штетни и отровни  материи кои можат да предизвикаат несоница и вртоглавица само по неколку минути дишење.

При купување на душек треба да обрнеме внимание на она што сакаме да го купиме е од природни материјали како памук,кои се удобни и безбедни за користење и лесни за одржување.

-Освежувачите даваат убав мирис во станот. Дали е ова вистина? Вистината е спротивна за жал. Тие го загадуваат вашиот дом, затоа што содржат супстанци кои може да ги иритираат вашите очи и да предизвикаат главоболка и  гадење. Наместо да се обидувате да го освежите вашиот стан со освежувач за воздух,отворете прозор и проветрете го станот.

Дозволете во вашиот стан или канцеларија да влезе чист воздух. Вентилацијата на работно место е ислучително важна, особено во оние канцеларии  каде се наоѓаат принтери кои испуштаат штетни честички.

Во куќата чистете со сода бикарбона или со оцет, наместо да употребувате јако хемиско средство.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi