Црвено вино, одличен оргазам

20 мај, 20110
red wine glass

Научниците тврдат дека жените кои пијат умерена количина црвено вино секојдневно, имаат поголемо либидо. Овој заклучок тие го донеле врз основа на испитувања кои биле направени над 841 жена.

Не е точно утврдено од кои причини е тоа така, но сигурно има нешто во хемискиот состав кој прави жената која го пие овој пијалок да има поголема желба за секс, поголема возбуда при сексот како и поинтезивен оргазам.

Познато е дека црвеното вино го намалува стресот, па најверојатно и тоа има улога за овој ефект.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi