Дијагноза од вашата коса

19 април, 20110
dijagnoza preku kosa

Не е далеку денот кога многу болести како што се анорексија и булимија ќе можат да се дијагностицираат од вашата коса. Познато е дека лошите навики во исхраната се запишани во влакната, специфичниот однос на јаглехидрати и кислород е најдобар показател за урамнотежена исхрана. Преминот кон вегетаријанството или губење на килажата исто така најдобро се забележуваат преку косата.

Нарушувањето во исхраната се одразува со кршливост и тенкост на влакното. Наскоро и лабараториските испитувања на косата ќе може навремено да откријат болест како што е анорексија, булимија и слично.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma