Најлоша положба за спиење е онаа на стомак

19 април, 20110
BEAUTY Chill 15

Доколку спиете на стомак, можеби треба да почне да размислувате да ја смените, бидејќи оваа положба може да предизвика дегенерација на ‘рбетот.

Д-р Адам Танасе предупредува: Никогаш не се спие на стомак. Изненадувачки голем број на луѓе не се свесни за тоа дека тоа лошо влијае на нивното здравје. Доколку не ми верувате пробајте да одите со главата свртена на едната страна. Многу набрзо ќе почуствувате силна болка во вратот и грбот. Спиењето на овој начин, секоја ноќ, предизвикува оптеретување на лигаментите и мускулите на вратот и мускулите околку ‘рбетот. Ќе повторам, доколку ова го правите секоја ноќ, притисокот на зглобовите и нервите расте и доаѓа до дегенерација на ‘рбетот.

Интересно е и откритието дека спиењето на стомак го намалува крвниот притисок.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma