Доналд Трамп: Обама ќе биде најлошиот претседател во историјата на САД

18 април, 20110
The Apprentice Season 3

Трамп веќе со месеци ја најавува веројатноста дека ќе се кандидира за претседател на САД. Еден од главните мотиви за совјата политичка кариера тој ја наведува деградацијта на американскиот углед во очите на светот.

“Сегашниот претседател речиси сигурно ќе биде најлошиот во историјата на САД. Јас би сакал да не се инволвирувам во ова, бидејќи уживам во својот живот, се забавувам, имам голема компанија, успешна емисија, но го мразам она што се случува со нашата земја. Знаете ли зошто секој знае кој сум јас?  Бидејќи сум успешен. Би сакал да се ставам во служба на мојата земја. Јас не го правам ова за себе туку за САД“, изјавил Трамп.

Своето несогласување со политичките потези на Барак Обама го објаснил со случајот на Либија: “Погледнете каков хаос направи владата во врска со тоа. Треба да го симнеме претседателот од Либија, па не сакаме, па нема да одиме, па ќе одиме. Никој веќе незнае што правиме“, кажал Трамп.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi