Досадата може да го уништи бракот на 70 различни начини

26 април, 20110
dosada

После низа направени студии за квалитетот на машко-женските односи во бракот, дојдено е до заклучок дека постојат 70 начини на кои досадата може да го уништи бракот.

Едно од истражувањата опфатило 88 парови кои се подолго во брак. Од сите нив било потврдено дека досадата е причина број еден за уништување на бракот. Во најголем дел од нив се изјасниле дека едноличноста ја убило страста која постоела на почетокот. Тие набројале 70 видови на досада кои сметаат дека се причина за нефункционирање на бракот.

За разлика од нив, паровите кои сеуште не се во брак како најчести причини за кавги ги наведуваат себичноста и неверството, а досадата е спомената во многу малку случаи.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma