Олдтајмери: Austin Healey 3000 MKIII Phase 2 од 1966 година

26 април, 20111
tn_foto 1

Нема зборови кои можат да ја опишат убавината на оваа добро позната британска икона произведена во 1966 година.

Реставрацијата е внимателно изведена од страна на г-дин Van Hooff, добро познат како “Д-р Healey”. Во текот на реставрацијата на овој автомобил се гледало да се користат колку е можно што поголем број на оригинални делови, поради тоа автомобилот ја задржала својата оригиналност и  карактер.
Надворешноста на оваа “Британска тркачка зелена убавица” покажува совршена линија и острина, во комбинација со црниот мек мохер покрив и внатрешниот ентериер во црна кожа, го прават овој автомобил вистинско “ремек-дело”.
Austin Healey 3000 е автомобил за ентузијасти. Една од предностите кој ги има овој автомобил е подобрениот долен дел на каросеријата кој е приспособен за совладување на нерамни патишта, а сепак добро стабилен при големи брзини.
Ова е еден од најоргиналните  и внимателно реставрирани Austin Healey во Европа, спремен да совлада големи брзини, и затоа мислам дека треба добро да ги погледнете фотографиите во прилог, и да уживате.

One comment

  • stole

    26 април, 2011 at 15:30

    Fala za prekrasnava statija od Mr.Popara i se nadevam deka ke se pojavi i nekoj vakov primerok i po nashive ulici vo skoro vreme.

    Mr.Broz

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi