Два мали астероиди вчера прелателе близу Земјата

7 април, 20110
ida1

Два мали астероиди на растојание помало од Mесечината вчера прелателе покрај Земјата.
Едниот астероид  со име 2011 GW9 со димензии 6 метри на 14 метри, поминал покрај Земјата на растојание од  77.232 км, а другиот со име 2011 GP28 со димензии 3.5 метри на 8 метри, пролетал на растојание од  193.080 км, според изјавите на “ Jet Propulsion Lab’s”.

И овој пат среќата е на наша страна.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma