Емирот во Кувајт пушти срце

19 јануари, 20110
Sceikh Al Sabah the Emir of Kuwait, Enzo Manara

Емирот Сабах ал-Ахмад ал Сабах по повод три поводи реши да го почести цел Кувајт. Имено по повод 50 годишнината од прогласувањето на невиност, 20 години од ослободувањето од окупација на Ирак и петгодишнина од прогласувањето на Сабах ал-Ахмад ал Сабах за емир, емирот се реши да ги израдува своите луѓе. Па така тој донесе одлука на секој државјанин да му даде по 2.700 евра, а животните намирници да бидат на сметка на државата цела година. Оваа одлука се важи само за државјаните, не и за странците во земјата. Инаку Кувајт има 3,5 милиони жители.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi