Евровизија и втората полуфинална вечер

13 мај, 20110
eurovision-song-contest-2011

Од деветнаесте земји кои се претставија на втората полуфинална вечер во Дизелдорф, на овогодинешниот избор за најдобра песна во Европа, се квалификуваа 10 кои ќе настапат во финалето, кое ќе се одржи  на 14 мај. На втората полуфинална вечер настапуваше и нашиот претставник Влатко Илевски, со песната “Русинка“, но не успеа да влезе во финалето.

 

Победниците на втората полуфинална вечер се:

  1. Естонија (на финалето ќе настапи под реден број 8)
  2. Романија (реден број 17)
  3. Молдавија (реден број15)
  4. Ирска (реден број 6)
  5. Босна и Херцеговина (реден број 2)
  6. Данска (реден број 3)
  7. Австрија (реден број 18)
  8. Украина (реден број 23)
  9. Словенија (реден број 20)
  10. Шведска (реден број 7)

Можете да ги проследите песните од втората десетка која успеа да влезе во финалето.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma