Facebook е најстрашниот уред за шпионирање

3 мај, 20110
Julian_Assange

Џулијан Асанаж изјавил дека Facebook е најстрашниот уред за шпионирање кој некогаш бил измислен. Американската влада на овој начин ги шпионира своите граѓани, додавајќи нови пријатели на социјалната мрежа, всушност вие работите бесплатно за тајните служби, изјавил Асанаж.

Службената страница на WikiLeaks има 1,72 милиони лајкови на Facebook, но тоа не го спречи основачот на озогласениот сајт да ја окаректизира социјалната мрежа како уред за шпионирање.

“На едно место имате најголема база на податоци за луѓето, нивните врски, имиња, адреси, локации, комуникација со нивните пријатели семејство, а сето тоа и е достапно на американските служби, додавајќи дека Facebook, Google, Yahoo ги создале нивните интеракции за американските разузнавачки служби.

Портпаролот на социјалната мрежа пак на оваа изреагирал и соопштил дека тие не прават ништо на што немаат право. “Не реагираме на притисок, туку  на правен процес. Никогаш под притисок не сме откривале податоци“, изјавил портпаролот на Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi