Facebook пред американскиот конгрес

12 мај, 20110
FACEBOOK CRITICISM

Американските парламентарци не доцнеа со реакцијата на информацијата од софтверскиот производител Симантек, кој посочи на пропустот на социјалната мрежа, дека дозволила пристап до  профилите на корисниците на таа мрежа и на нивните лични податоци, јавија француските медиуми.

Двајца членови од американскиот конгрес Едвард Маркеј и Џо бартон испратиле писмо на извршниот директор на оваа социјална мрежа, со цел тој да го објасни настанувањето на овој пропуст.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi