Филм кој трае 10 дена

25 март, 20110
006

Уметничката група “Superfleks” од Данска направи научно-фантастичен филм кој трае десет дена. Тоа е воедно и најдолгиот филм во историјата на филмот.

Во период од десет дена ќе може да го следиме убрзано, распаѓањето на една зграда, поточно седиштето на фабриката за хартија која се наоѓа во Хелсинки. Дејствието е преселено во иднината, по исчезнувањето на човекот. Претставено е како зградата се уништува од забите на времето, промените на времето и природните непогоди.

Филмот ќе биде прикажан на фестивалот IHME на голем екран со површина од 40 квадратни метри, на отворен простор на улицата која е спротива на “Stora Enso” фабриката за хартии во Хелсинки.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma