Филмови и актерки кои ја обележале модата

11 март, 20110
MBDBRAT EC032

Според една анкета која беше спроведена во Велика Британија, филмот кој највеќе влијаел на понежниот пол е “Појадокот во Тифани“, а за актерка е избрана Марлен Дитрих. Наградата Оскар за најдобра костимографија која се доделува од 1948 година, ја покрена целата машинерија на стилисти и модната индустрија, што создава возуелен идентитет на актерите. Милионските секси насловни страниците низ светските списанија, не се ништо во споредба со култните филмови од 40тите и 60тите години, кои според експертите највеке оставиле и ја обележале, тогашната, но и сегашната мода. Второто место на највлијателен филм во модата е “Казабланка“, а на третото е “Кармен“. По Марлен Дитрих, актерки кои оставиле белег се Грета Гарбо и Ингрид Бергман.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi