‘Firefox 4’ превземен повеќе од 100 милиони пати

29 април, 20110
firefox4

Интернет навигаторот “Mozilla” – “Firefox 4” забележал повеќе од 100 милиони превземања, обајвија француските електронски  медиуми. Овој навигатор, еден месец откако беше лансиран на пазарот на 22 март, бил превземен повеќе од 103 милиони пати, од кои 39,4 милиони пати се од Европа, 30,5 милиони пати се од САД, а 20,5 милиони пати од Азиските земји.

Според податоците од истражувањето на компанијата “StatCounter”, “Firefox 4” има пазарен удел од 7,31 %, а навигаторот “Internet explorer” (лансиран една недела порано) од 2,1%.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi