Ги затера србите :) И змии по Белград почнаа оро да играат! :)

6 август, 20110
zmijabg

Џунгла на асфалтот во Белград, бидејќи залутана змија ги вознемири жителие кои змијата ја нашле на сред улица.

Ветеринарите се бореле со змијата која се вовлекла во олук, почнала да бега, па тие морале да користат стап за мамење. Се претпоставува дека таа погбеганала од нејзиниот природно живеалиште.

Змија долга еден метар во четвртокот ги вознемирила патниците кои стоеле на трамвајска станица во Белград. Шокираните луѓе ја гледале змијата како ползи по улицата Цар ДУшан, преминала преку трамвајската пруга и се завлекла во олук од зграда.

„Можеби е отровна, тргнете се, немојте да седите тука!“- предупредувале дел од сведоците на овој настан.

Според описот, змијата имала заканувачки шари по своето тело, па затоа луѓето одма повикале полиција. Еден час се чекало да дојде ветеринар, прво се обиделе да ја фатат со кука, но таа бегала, па потоа употребиле стап. Змијата ја зашеметиле со неколку удари, па потоа ја ставиле во кеса и ја пуштиле во блиската шума. Природнот живеалиште на оваа змија е во областа околу реката Дунав, па често се случува тие да заталкаат и во главниот град.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi