Годишно купуваме по 35 килограми облека

23 мај, 20110
image description

Просечната жена во плакарот има 22 парчиња облека кои никогаш не ги облекла, а секоја секунда во Британија се купуваат по три пара фармерки, чанти. Истражувањето кое го направиле британците вели дека купувањето на облека од страна на жените достигнало рекордно ниво, но исто така тие напоменале дека многу повеќе се обрнува внимание на квантитетот отколку на квалитетот.

Овие неверојатни статистики велат дека на глобалниот пазар годишшно се генерираат по 80 милијарди нови производи. Феноменот на огромна продажба се должи на големите синџири како што се Zara, H&M и Topshop, кои им нудат на жените парчиња облека кои се по многу ниска цена. Според овие статистики жената купува по 35 килограми облека годишно.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma