… И чаша вода, ве молам

11 март, 20110
voda

Човековото тело го сочинува дури 60% вода, плуќата содржи 90%вода, крвта 82%, мозокот 70%… не е ни чудно што човекот без вода неможе да издржи подолго од 3 дена, а без храна може и повеќе од 60 дена.

Со редовно консумирање на чисат вода, по 8 чаши вода дневно се смалуваат болките во зглобовите и грбот. Меѓутоа освен вода се препорачува да внесуваме намирници кои содржат голема количина на вода, ккао што се: домати, тиква, кељ, лубеница, грејп и слично.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi