И Google знае да зезне

31 март, 20110
111

Google Earth 3D овозможува на корисниците од птичја перспектива да ги видат снежните врвови, пренатрупани населби и стаклени кули на градовите. Сепак, истражувачите на Google Earth  понекогаш знаат да претераат и да набацат  неверојатни и нереални сцени. Уметникот и програмер Clement Valla собирал фотографии на мостови од целиот свет со Google Earth, каде што структурите се искривени, скоро се стопени. Овој ефект се случува кога се  конвертираат  2D пејсажите во тродимензионални.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma