И тоа го има!!! Климатизирани ковчези за 5000 евра!!!

17 јули, 20110
kovchegklima

Во овие топли денови кога темепратурите се качуваат на 40 степени, компанијата “АД Услуги“ ид Бачка Топола во Војводина прави одличен бизнис со продажбата на ковчези со уреди за ладење во самите нив, кој ги произведува една италијанска фирма “Ceabis”.

Се работи всушност за капак кој има клима уред, цената на ковчегот изнесува 5000 евра во зависност од одбраниот модел.

Од компанијата од Бачка Топола велат дека црногорците се најдобри купувачи на овие ковчези, бидејќи кај нив обичаите налагаат покојникот да не се закопува веднаш, туку мора одредено време да се држи дома.

Во некои делови на Србија, особено во Шумадија, постои пак обичај да над гробното место се гради објект од неколку квадратн метри. Тие се дизајнирани и правени како сите други простории во становите, па така нарачителите за нив мораат да одвојат по 10000 евра.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Roblox Vega X Exploit