И во Манила најавен крај на светот на 21 мај

12 мај, 20110
И во Манила најавен крај на светот на 21 мај

Американската секта Фемили, чии членови, предводени од Харолд Кемпинг, убедени се дека крајот на светот се приближува, па патувајќи низ светот стигнаа и во Манила, главниот град на Филипините.

Харолд преку низа математички пресметки и скриени кодови од Библијата дошол до денот 21 мај. Тој е убеден дека Бог скрил шифрирани пораки во Светата книга и дека на овој начин сакал да го предупреди светот.

Како што ситуацијата на Филипините е се понестабилна, како на економски, така и на политички поглед, многумина поверуваа во ваквите секташки пророштва за доаѓањето на апокалипсата.

Харолд веќе еднаш имаше предупредено дека Судниот ден требало да се случи во 1994 година.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi