Идниот Пикасо

10 јуни, 20110
alita-andre-498

Галеријата во Њујорк “Агора“ ги изложи сликите на 4 годишната Елит Андре, која од многумина веќе е наречена “идниот Пикасо“.

Оваа неверојатно талентирана девојка, која почнала да слика од единаесет месеци, по многумина е идниот уметник на апстрактен импресионизам и надреализам, а некои критичари ја споредуваат и со Џексон Полок, познат американски сликар.

Нејзините слики се продаваат од 5000 до 10000 долари. До сега за време на изложбата продадени седевет слики, а еден италијански колекционер купил три платна во вреднст од 27.000 долари.

Најскапото дело на Андре е продадено во Хонг Конг за нееројатни 24.000 долари.

“Ми требаа четри години да научам да сликам како Рафаело, но затоа ми требаше цел живот да научам да сликам како дете“, е изјавата на познатиот сликар Пикасо.

http://www.youtube.com/watch?v=V4-q2GOSXQg&feature=player_embedded

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma