Jaguar C-X75

25 декември, 20110
naslovna

Тој е потсетување на стариот XJ220 (1992-1994 година), но примарниот погон на овој прекрасен автомобил, претставен на саемот на автомобили во Париз, е обезбеден од страна на електрони. Како Chevy Volt, C-X75 ги зголемува своите батерии со голем, проширен извор на енергија. За разлика од Volt, тој извор овде е со две гасни турбини. Максимална брзина би изнесувала околу 330 километри на час, исто така, за разлика од Volt. Простете ни ако електронски напоен Jaguar, ни изгледа попримамливо. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma