Јапонците го направија најреалниот робот на светот

11 март, 20110
Geminoid

Јапонските научници конечно успеаа да направат Геминоид, робот кој е скоро ист како човекот. Тој е правен според ликот на професорот Хенри Шарф од универзитетот Алборг во Данска, и изгледа идентично како него.

Овој робот покрај тоа што изгледа исто како човек, може да се движи и да зборува. Токму тој на научниците ќе им даде одговор за многу прашања за тоа што е човекот, што се присутност, што е однос и што е идентитет.

Пролетта 2010 година беше направен женски робот Геминоид Ф кој бил поедноставна верзија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi