Јапонски научници успешно телепортирале светлосни зраци

20 април, 20110
teleporting

Јапонија иако се наоѓа во најголемата криза во историјата сепак успева да направи успеси кои се важни за целото човештво.

Минатата недела јапонски физичари објавија дека успеале од едно место на друго да телепортираат честички светлосни зраци. Ова остварување се темели на многу необична појава во квантната физика која се нарекува спрега на честички.

Нешто налик Звездени патеки, научниците успеале светлоста на едно место да ја уништат и да ја создадат на друго место, односно да ја реконструираат.

Овој подвиг е признаен од светските научници, и тие сметаат дека ова е подвиг кој ќе направи чекор напред во телепортирањето на предмети. Со ова ќе може да се помогне во иднина да се телепортираат и нешто многу посложено од ова.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi