Трка со канцелариски столчиња

20 април, 20110
ooo

Германија по трет пат организираше трка со канцелариски столчиња. Секоја година бројот на учесниците расте. Освен германци во трката земаат учество и луѓе од другите европски земји.

Оваа година е забележано дека учесниците земале по модерни столчиња, а некои од нив развиле брзина од 35 километри на час.

Овогодинешниот победник е Пјер Фелер кој 183 метри помина за само 26,95 секунди.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma