Јонус повеќе не е селектор на македонската фудбалска репрезентација

19 јуни, 20110
uojonuz

УО на ФФМ на својата денешна седница одржана во хотелот Истатов во Нов Дојран по обемната дискусија во однос на извештајот на селекторот на А-националниот тим, Мирсад Јонуз за постигнатите резултати во квалификацискиот циклус за ЕП 2012 донесе едногласен заклучок да не се прифати извештајот на селекторот. Се констатираше дека се прекршени и не се почитувани одредбите од договорот склучен со ФФМ за извршување на функцијата и поради тоа селекторот и стручниот штаб на А-селекцијата се разрешуваат едногласно. На самиот почеток на седницата по барање на селекторот , истиот поднесе усно образложение на доставениот писмен извештај при што на крајот потенцираше дека не поднесува оставка на функцијата и доколку биде разрешен од УО правата ќе ги бара по правен пат согласно договорот. На својата наредна седница УО ќе расправа за условите за избор на нов селектор на А-националниот тим.

Извор: Спортнет

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi