Како изгледала првата веб-страница

3 јули, 20110
aaa

Денес постојат милиони веб-сајтови на Интернет, пред 20 години ништо од тоа не постоело.

За пронаоѓањето на World Wide Web, заслужен е човекот на фотографијата.

Првиот веб-сајт на интернет е објавен во 1991 година. На страната имало информации поврзани за проектот World Wide Web, а ја изработил Тим Бернерс-Ли. Страната била поставена на NeXT компјутерот во Европската организација за нуклеарно истражување (ЦЕРН).
На страната имало информации за тоа како сами да создадете свој веб-сајт, но имало и објаснување што е тоа хипертекст.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma