Калашников од Сваровски кристали

21 април, 20110
glamour_kalashnikov_from_640_02

Скулпторот од Италија Nicola Bolla реши пушката АК-47 и неколку човечки остатоци да ги направи целосно од Сваровски кристали. Пушката АК-47 и човечките остатоци, како коски, череп да ги накити со познатите кристали, а со тоа уметникот сака да ја покаже минливоста на животот и бруталниот начин на еден човек кој починал во насилна војна.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi