Ќе изгинеле на ферибот зошто капетанот се.ел во WC :) Да плачеш или да се смееш?!? :)))

20 август, 20110
feribot

Кога ти се оди во WC, оставаш се и трчаш во пресрет на шољата :))) Капетанот на траектот кој удри во карпа во близина на Хелсинки најверојатно живеел по ова правило.

Финските власти соопштија дека траект со 54 патници удрил со полна брзина во карпа во  близина на крајбрежјето на Хелсинки. До несреќата дошло кога капетанот на траектот се заглавил во WC бидејќи бравата на тоалетот била расипана. Тој повикал помош, но кога конечно го „одглавиле“, веќе било предоцна и траектот удрил во карпа.

Неколку патници „заработиле“ модринки, а биле скршени и неколку прозорци. Финските власти најавија дека капетанот може да „крка“ и кривична пријава. Аман луѓе, па одењето во WC е физиолошка потреба, а не криминал!

Поука за друг пат – ако ти се оди во WC, провери ги бравите пред да влезеш во „кабина“. „Исправна“ бравa живот значи!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi