Кога не смеете да помислите на диета?

4 мај, 20110
woman_eating

Истражувањето на американските научници покажало дека дополнителниот внес на калории и протеини, поврзан е со намалување и редуцирање на воспалението и побрзо закрепнување по трауматски повреди на мозокот. Истражувањето на научниците од Универзитетот во Илиноис, покажало дека закрепнувањето е побрзо ако до промена во искраната дојде во рок од 24 часа, откако ќе се случи трауматска повреда на мозокот. Со ваков режим на исхрана треба да се продолжи две недели по настанување на повредите. Нивните резултати се темелат на податоците собрани од американските војници во борбени услови, но истражувачите веруваат дека се применливи и за учесниците во сообраќајните незгоди или луѓе кои се повредиле за време на спортски активности. Во следната фаза од ова истражување, ќе се испитува можноста дека овој режим на исхрана може превентивно да делува на трауматските повреди на мозкот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma