Конечно е јасно зошто жените ги привлекуваат губитници

13 мај, 20110
golden globes pressroom 3 180110

Многумина од нас често се сведоци на врска помеѓу успешна, убава и згодна жена и маж губитник. Без оглед на тоа дали нивната врска ќе биде успешна или ќе заврши се јавува прашањето зошто убавите и успешни жени го губат времето со погрешен човек?

Убавите жени кои се комуникативни и способни ја губат главата за маж кој е губитник, алкохоличар, оженет а трча по секое женско здолниште.

Постојат три клавни карактеристики зошто жените го губат разумот за вакви мажи, а тоа се:

Страв од одбивање. Доколку жената била оставена и повредена од саканиот уште во младоста, голема е веројатноста дека во животот ќе старвува од тоа да не биде повторно оставена. Во тој случај бира партнер кој не сака сериозна врска и таа тоа ќе го знае од почетокот, па и да дојде до крај, нема да ја погоди многу.

Заради стереотипи кои ја пратат жената од раното детство. Од мали години на жените им се кажува дека треба да се омажат и да имаат семејство. Заради поместување на границите на моралните вредности, тешко е жената да најде партнер кој ќе биде идеален таа да го помине животот со него. На крајот, само за даги задоволи желбите на семејството да биде омажена, прифаќа да биде и со губитник.

Заради несигурност во себе. Овој страв е присутен кај понежниот пол, жените кои немаат самодоверба. Од страв да не бидат оставени, што уште повеќе ќе ја наруши нивната самодоверба тие прифаќаат сè што партнерот ќе го наметне како своја потреба.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort - Korsan taksi -

https://finandearth.com/