ЛеБрон косопственик на Ливерпул

7 април, 20110
33

ЛеБрон Џејмс ќе стане еден од сосптвениците на Ливерпул по влегувањето во соработка со Фенвеј Спорт Груп која е сопственик на англискиот клуб.

Причината е повеќе од промотивна природа отколку што Џејмс сака да се посвети на развојот на клубот од “Енфилд”, бидејќи договорот предвидува Фенвеј да стане застапник на Џејмс за маркетинг на глобално ниво.

За возврат, ЛеБрон ќе добие еден мал дел од сопственоста во традиционалниот англиски клуб.

Извор: Нетпрес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi