Леваците поподложни на стравови

3 мај, 20110
wPat left hand writing LA show

Лицата кои пишуваат со лева рака се поподложни на стравови отколку деснаците, според една нова студија. Весникот “Dailytelegraph” наведува дека студијата на психолозите од единбуршкиот Универзитет Кралица Маргарет, покажала дека леваците кои гледале осум минутен исечок од филмот “Кога јагнињата ќе стивнат“, имале повеќе проблеми да се сетат на деталите, отколку деснаците. Раководителот на проектот Kerolin Ccudari изјавила дека посттрауматските симптоми се скоро двојно поголеми кај луѓето што пишуваат со лева рака.

Околу 10 % од светската популација се леваци, вклучувајќи го и претседателот на САД, Барак Обама и британскиот премиер Дејвид Камерон.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi