Лоши навики поради кои ќе останете без пријатели

13 август, 20110
naslovna

Каснење

Сите мозат да закаснат, но ако секогаш касните имате премногу лош став кон другите. Вашата навика кажува дека себе и своето време го преценувате, а лиќноста на која и касните потценувате. Направете си роковник како не би ги заборавиле договорените состаноци и да ги решите сите тие неубави навики. И уште нешто- не бетувајте нешто што не можете да го исполните.

Другите се виновни

Ако другите ги обвинувате заради своите проблеми и разоцарувањата во животот, Вие практично признавате дека не го контролирате сопствениот живот. За да ги решите најважните проблеми на работа  и во односот со луѓето треба време, но можете да си помогнете така да почнете да ги решавате чекор по чекор.

Секогас сте уморни или презафатени

Себичните луѓе се почесто се кријат позади “презафатеност” или “умор”. Ако сами себеси се доживувате како личност  која е премногу зафатена за да помогне на било кого, замислете се пред да останете без ни еден пријател.Почнете така да направите нешто ситно што не е корисно само за Вас, но гледајте да биде добродушно.

Одложување

Одложувањето е иритирачка навика, а освен што замара други и на Вас ви ја краде енергијата. Пробајте го следното: направете список работи кои морате да ги направите тој ден, со тоа што најтешките да бидат на врвот. Прешкртувајте ги од спискот како што ќе ги направите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi