Лудиот од Норвешка и дефинитивно сам бил во смртоносната акција

12 август, 20110
80758

Норвешкиот обвинител изјавил дека сите истражувачки наоди водат кон тоа дека Бревик сам ги испланирал сите напади и убиства во Норвешка.
Обвинителот Кристијан Хатло изјавил дека по 40 часа испрашување од страна на полицијата, дошле до заклучок дека Бревик сам ги извршил нападите, коко што и самиот тој претходно изјавил за обвинителството.

Хатло изјавил за АП дека полицијата успеала да ја провери веродостојноста на повеќето искази на Бревик, и дека не успеале да откријат дека тој лаже во неговите изјави. Бревик признал дека тој ја активирал бомба пред зградата на владата во Осло 22 јули, при што загинаа осум лица, а потоа по случаен избор пукал по луѓето кои се наоѓале на островот Утоја, каде погинаа 69 лица.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi