Маникир опасност

29 август, 20110
Manicure

Одењето во салон за надградба на нокти на раце или на нозе особено ве опуштаат а не ве загрижуваат. Особено затоа што овие третмани се направени за добро да ве опуштат. Но, и во салоните се крие евентуална опасност за вашето тело односно за вашите раце и нозе. Превентивно делувајте, пред да биде предоцна.

Ако до сега не сте размислувале за ова, ние ќе ве упатиме во какви се проблеми можете да бидете.

Опрема

Хигиената за ваков вид на услуга е особена важна. Проверете дали вашата козметичарка користи чисти и стерилни инструменти. Користењето на нестерилна опрема може да ви пренесе различни бактерии и вируси.

Дозвола за работа

Некои козметичари рутински ги користат и некои хемикалии кои претставуваат ризик за здравјето. Затоа, пред да влезете во салон, погледнете на sидот дали има дозвола за работа.

Не го “кинете” живецот

Во многу салони третманот завршува така што ќе ги отстраните кутикулите. Тоа не е добар крај на третманот, со оглед на тоа дека надворешната кожа штити од вируси и бактерии. Доколку се скине ја остава кожата незаштитена.

Опасност од природа

Ножиците и друг остар прибор се преполни со бактерии. Ако имате осетлива кожа, кажете на вашата козметичарка тие инструменти да не ги употребува.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma