Места кои треба да ги посетите

4 јули, 20110
naslov

УНЕСКО ја направи листата на светско наследство, вклучувајќи ги најеминитните споменици во светот, згради, природни убавини, карактеристични  места со непроценлива универзална вредност.

Оваа листа не се прави пред се од туристички причини туку за подигнување на свеста и ставање акцент на поголема заштита на овие културни богатства, со цел идните генерации да уживаат во нивното постоење.

Места вредни за посета на оваа листа се:

1. Archaeological sites of the Island of Meroe, Sudan

 

2. Coffee cultural landscape of Colombia

 

3. Fagus Factory in Alfeld, Germany

 

4. Historic Bridgetown and its Garrison, Barbados

 

5. Longobards in Italy. Places of the power (568-774 A.D.)

 

6. Saloum Delta, Senegal

 

7. The West Lake Cultural Lanscape of Hangzhou, China

 

8. Ningaloo Coast, Australia

 

9. Ogasawara Islands, Japan

 

10. Wadi Rum Protected Area, Jordan

 

11. Hiraizumi –Temples, Gardens and Archaeological Sites Representing the Buddhist Pure Land

 

12. Kenya Lake System in the Great Rift Valley

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort - Korsan taksi -

https://finandearth.com/