Младиќ “пукнат” во главата скроз!! Кавгаџија до крај!!!

30 јули, 20110
0

“Генерал (Ратко Младиќ) за два месеци успеа да се искара речиси со сите обвинети во Хаг. Многу е напорен во комуникацијата, држи монолози кои траат и по еден час, така да поголемиот број на обвинети почнале да го избегнуваат”, изјавил за пресс еден од адвокатите на обвинетите во трибуалот.
Прво се судрил со тројцата хрватски генерали, “веројатно на национална основа”, вели изворот, додавајќи дека поголем инцидент бил избегнат само поради брзата реакција на затворските чувари!
Сепак, се чини дека најголеми проблеми има со Винко Пандуревиќ, кој е осуден на 13 години затвор поради Сребреница. Поранешниот командант на бригадата во Зворник, Република Српска, се бранел пред Хашкиот трибунал велејќи дека операцијата за апсење и погубување на Бошњаците во Сребреница била под водство на Младиќ. Но она што најмногу го налутило Младиќ е изјавата на Пандуревиќ дека на злосторствата во Сребреница гледа со “гадење и одвратност.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi