Момчињата од 16 до 24 години сакаат помалку секс

5 мај, 20110
man_book_glasses_s-e1274934733576

Според новата студија, истражувачите заклучиле дека 12% од мажите на возраст од 16 до 24 години сакаат помалку секс, а дури 31% сакаат повеќе сексуални игри. Студијата покажала дека мажите на возраст од 35-44 години, 28%  од нив сакаат повеќе секс, додека 14% од нивните врсници признале дека би сакале помалку секс.

Истражувачите објаснувањето го бараат во еволуцијата, дека жените сакаат секс само за да забременат. Од друга страна пак како фактор за оваа појава се смета и социјалниот живот на жените кои сè повеќе се уморни и немаат желба за секс.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma