Морков и лосос за подобар вид

14 април, 20110
baked-carrot-fish-1

Очите ни се секојдневно изложени на различни видови на зрачење, кои допринесуваат за оштетување на видот. Одредени видови на храна може да го спречат зголемувањето на диоптријата како и да го зачуваат здравјето на нашите очи.

Морковот е богат со витамин А. Благодарение на овој витамин, морковот не штити од ноќно слепило и ги зајакнува мускулите на окото. Слични ефекти дава и внесувањето на портокали и дињи во нашиот организам.

Лососот изобилува со омега-3 масни киселини кои помагаат за подобро функционирање на ретината на нашето око. Се препорачува да се јаде и пастрмка и харинга.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi