ФОТО: Музеј или театар? Лавиринтот на илузии на Салвадор Дали во Фигуерес, Шпанија.

22 април, 20110
0

Сакам мојот музеј да е монолит, лавиринт, и голем надреалистички објект. Но сигурно сакам да биде Театарски музеј. Кога луѓето ќе го посетат кај нив да буди чувство како да сонуваат некој театарски сон. “Салвадор Дали”.

Фигурес е обично шпанско градче со отрилика 11.000 жители, но стана многу познато по тоа што овде е роден еден од најголемите мајстори на натуралистичкиот надреализам, големиот Салвадор Дали.

Погледнете го прекрасниот објект во Фигурес, Шпанија.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma