На аукција автопортретот на Фрида Кало

4 мај, 20110
avtoportret

Автопортретот на познатата мекциканска уметничка, Фрида Кало ќе биде даден на аукција на 25 мај во Њујорк.
Тој е со големина 5 на 4,2 сантиметри, а на него Фрида е ведра и насмеана за разлика од сите останати автопортрети на кои таа е расплакана и намачкана со крв. Овој автопортрет бил направен за нејината љубов, Хозе Бартоли.
Директорката на аукциската куќа изјавила дека овој автопортрет во 2000 година вредел 225.750 долари, а сега неговата вредност се проценува на 1,2 милиони долари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi