На Шешељ храната му била како за стока!! Епа да го префрлиме во Ритц-Карлтон:))

24 август, 20110
сеселј

Жан-Клод Антонети, претседател судскиот совет изјавил дека добил извештај од двајца лекари-специјалисти во врска со здравствената спстојба на Шешељ, и нивниот заклучок бил дека тој мора да држи диета.

Обвинетиот изјавил дека тоа е “смешно”, бидејќи диетата во затворот била невозможна, бидејќи затворениците добивале “храна која дури и свињите не би ја јаделе.” Тој негирал дека е дебел, и изјавил дека е среќен со секој грам од неговата телесна тежина.”

Тој на судиите им кажал дека  “храна која ја добива дури ни свињите не би ја јаделе”, и тоа е причината зошто јадел конзервирана храна и чоколади од кои се здебелил.

Шешељ тврди дека со прегледите било утврдено дека тој боледуваод “апнејички синдром” и дека таа тешка состојба била откриена благодарение на рускиот пулмолог Андреев. Тој додал дека тоа е “можна причина” за неговата здравствена состојба.

Судијата Антонети го потсетил Шешељ дека токму рускиот специјалист му предложил да држи диеата и да се намали неговата телесна тежина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi